A legjobb hotelek a Balatonnál: a tavaszi toplista

A legjobb hotelek a Balatonnál: a tavaszi toplista

Oké, pontosítsunk úgy, hogy a kedvenceink. Miközben tesztelünk a Balaton körül, meg is kell szállnunk valahol, és az elmúlt években elég alaposan körbeszálltuk a tavat, szóval az élményekből szépen kirajzolódott a kedvenceink listája. Olyan hotelek ezek, amik barátságosak, izgalmasak vagy különlegesek, de általában elmondható róluk, hogy a nemzetközi mezőnyben is megállnák a helyüket. Itt a kilenc kedvencünk, csak nektek, abc-sorrendben:

Anna Grand

3 

Klasszikus stílus, tágas szobák, átlagos kaja, zseniális wellness: az Anna Grand Hotelben több a méltóság, mint a legtöbb balatoni hotelben együtt. Ha ki akarod próbálni, milyen a nagypolgári jólét az északi parton, ezt a szállodát választ!

Chateau Visz

Dsc05971

Az a fajta luxus, ami tényleg csak a főuraknak járt ki régebben. Csodálatos park, minőségi beltér, tömör fa bútorok, értékes festmények: a színvonal itt három dimenziós, nemcsak a felszínt kapargatják. És a hotelben üzemel az ország egyik legjobb étterme is.

Echo Residence

Deluxe_nappali

A kilátás. A tágasság. A színek. Az anyaghasználat. A nagyvonalúság. Ez a hotel olyan, mintha valami önmagánál sokkal drágább lenne, pedig eleve nem olcsó. De a minősége kimagasodik a mezőnyből, és most nemcsak arra gondolunk, hogy a nagyobb szobákhoz még szauna is jár. Igazi ötcsillagos megjelenés.

Hotel Bonvino

p1220814.JPG

Egyedi hangulatú szobák, kedves személyzet, gyönyörű táj és az egyik legjobb svédasztalos menü az egész mezőnyben. A Bonvino ráadásul nemcsak borhotel, de szélsőségesen családbarát is, tök jó játéklehetőségekkel a gyerekeknek.

Hotel Margaréta

Dsc04910

Barátságos, szerethető hotel szépen felújított szobákkal, tágas terekkel, jó árakkal és olyan kedves személyzettel, amilyennel ritkán találkozol a Balaton partján. Ha itt gondod akad, és azt ígérik, elintézik, akkor azt el fogják intézni, akármennyi melóval is jár.

Jókai Hotel

Dsc05313

Ilyen az, amikor az eredeti értékeket megtartva csinálnak egy polgári villából hotelt. Olyan nagypolgári hangulat fog el az ajtón belépve, amire Siófokon nem is számítanál, legfeljebb Budapest belvárosában: hatalmas belmagasság, elegáns szobák, süppedős szőnyegek, remek burkolatok.

Kali Art

Dsc04946

Ha provence-i hangulatra vágysz, csak nem akarsz ezer kilométert utazni, akkor elég elmenned a Balaton-felvidékik: olyan lenyűgöző a környezet, a park, amilyennel Európának ezen a felén nem is nagyon találkozol, a rusztikus berendezés, a művészetpártoló környezet és szuper étterem csak ráadás. Mondjuk annak elég ütős.

Mala Garden

Big_lead_p1200148

Oké, elsőre kicsit talán furcsa, ahogy hirtelen megjelenik Indonézia a Balaton-partján és igen, tájidegen a szálloda, de attól még nagyon rendben van, akármilyen aspektusból vizsgáljuk. A fa itt is igazi fa, van bőven ötlet, hangulat és az étterem is egész jó, így a félpanziós ellátás sokkal többet jelent itt, mint a legtöbb környező hotelben.

Residence Hotel

Big_lead_dsc06158

Eleve nem volt rossz, de nemrég felújították és ezzel karaktert adtak a szobának. Kiemelkedik a balatoni négycsillagos hodályok közül a stílusával és főleg a konyhájával, ami a szokásos menük túl is képes meglepetést és jó pillanatokat okozni a nyaralóknak.

Zenit Hotel

Img_6611

Állandó kedvenc az északi parton. Nem pont a parton, de közel hozzá és elég magasan ahhoz, hogy az egész tavat lásd. Jól kitalált szobákkal, hatalmas és igényes wellness-szel és egy remek étteremmel, kiemelkedő menüvel. Ráadásul a hotel udvarán van a Balaton egyik legjobb étterme is, a Bock. Nagyon ajánljuk.

A legjobb hotelek a Balatonnál: a tavaszi toplista Tovább
Címkék:balaton szállás

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr596884021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Betti Kovács 2016.05.11. 11:33:40

Tisztelet Szerkesztő!

Az Echo Residence "szállodával" kapcsolatban lenne néhány észrevételem... Tavaly februárban töltöttünk ott három napot párommal. Sajnos nem túl sok jót mondhatok róla.... A bejárati ajtó szorult, a szobák ajtajai tokostól majd kiestek a helyükről. A nappaliban lévő kanapé sok helyen ki volt égetve cigarettacsikkel, a konyha valamint a fürdőszoba mosdója tiszta vízkő, a csapok környéke főleg, a fürdő penészfoltos beázott, az ágy melletti erkélyajtót nem lehetett rendesen becsukni így egész nap jött be a hideg. Az már hab a tortán, hogy párom mozgásában korlátozott, foglalás előtt felhívtam a szállást, és a recepciós hölggyel megbeszéltem, hogy a főépületben kapunk szobát, mivel ott van lift, még külön az e-mailba is körülbelül háromszor megírtam és az odaérkezésükkor értesültünk róla, hogy a másik épületben a legfelső emeleten lettünk elhelyezve... A különböző oldalakon található fényképekből kiindulva foglaltunk ott wellness-hétvégét, de nagyot csalódtunk....

Tajgetoszvagybazmeg 2016.05.11. 12:42:50

A Zenit Hotelben ősszel voltunk, a gyerekeim megfáztak a wellness-ben, olyan hideg volt benn. A végén csak a sókamrába jártunk.

zuhanorepulesss 2016.05.11. 13:24:00

A Residence Siófokon..noss, a képeik jók. A wellness, szobák, parkoló iggennn picik.
Nem a legjobb napjait fogtuk ki a személyzetnek, abban a pár napban nem nagyon volt kedves szavuk vagy mosolyuk. Persze, telt ház volt, rohanás, de...ezek nem kerülnek semmibe, de sokat adnak.
Ami számomra pozitív csalódás volt, az az Azúr, csodálom, hogy nem fért ide fel. A konyha, wellness, személyzet igen remek volt, egy negatívum, a 310 K&H-s ügyintézőnek tartott céges rendezvény. Persze az nem a hotelre vet rossz fényt, hogy reggelinél másnapos csürheként viselkedtek az előző este hangosan elfogyasztott alkoholnak köszönhetően, az azonban már igen, hogy gyerekekkel csak úgy tudtunk bemenni a hotelbe a délutáni séta után, hogy az ajtók környékére telepített dohányzóhelyeknek( és a tömeges dohányzóknak) csak a sűrű füstfelhőn át volt lehetséges.
Persze, tudom, egyedi érzékenység, ki mennyire tolerálja a dohányfüstöt.

LassúGabi 2016.05.11. 13:52:53

Az a szép, hogy ha szezonban el akar tölteni a honpolgár egy hetet, csak kettesben, az alaphangon 250.000 Ft.

Anna Grand: 231.000.-Ft 7 éj
Zenit 209.300.-
Echo Residence 286.980.-
Siófok Residence 336.300.-
Mala Garden 479.575.-
Káli Art Inn 257.600.- /ebben még reggeli sincs!/
Margaréta Hotel 246.000.-
Bonvino 349.300.-
Chateau Visz 413.000.-
Ennyiért már repülős, félpanziós szállodás utak vannak...
Mi is gondolkoztunk a Balatonban, de megláttam az árakat, kibéreltem egy tengerre néző, tengerparttól 50 méterre lévő, teraszos kétszintes csiribiri aparmant Dalmáciában, az utazási költségeket beleszámolva vagyunk 150.000 forintnál.
Úgyhogy ennyit a Balatonról...

contractor 2016.05.11. 16:14:05

Ès ha még meg is szállnék ezekben, mi legyen a Balaton szúnyog rezervátummal?

Ronald 2016.05.11. 17:50:45

Azért cirka 1.000 (azaz egy ezer) eurót elkérni egy balatoni szállodaszobáért/éj - hát ez nem kis bátorságra vall.
Egy ezer eurós szoba azért még egy gazdag országban is kiemelkedőnek számít.
.

Pelso.. 2016.05.11. 20:47:20

Hotel Katalin, Gyenesdiás. Makulátlan tisztaság, a személyzet képzett előzékeny, udvarias, szobák berendezése ízléses és korszerű, az étel abszolút friss és nagy a választék.

LassúGabi 2016.05.13. 23:14:18

@Ronald: Melyikben 1000 €/szoba/éj?
süti beállítások módosítása