Guruló burgergyár költözött Köveskálra

Guruló burgergyár költözött Köveskálra

A Római partról egyenesen a Káli Kövek borászat udvarára költözött a Frankie's Food, így már nemcsak borozni érdemes idejönni. Grill és burger minden mennyiségben Köveskál főutcáján.

kk4.jpg

Van, aki szerint nagyon jó mindenkinek, hogy ma már ennyi színvonalas hely van a Káli-medencében, mások szerint ez már egyértelműen a "kazinczyutcásodás" folyamata és az apokalipszis előjele. Mi az előbbivel értünk egyet, mert nem mindig van az ember olyan állapotban és hangulatban, hogy beüljön valamelyik étterembe, és mert van olyan, hogy gyorsan kell valami kalóriához jutni. Még jobb, ha egy jó fröccs is van ugyanazon a helyen, ahol gyorsan adnak jót enni, meg van elég tér, árnyék, és nyugalom.

Szabó Gyula, a Káli Kövek tulajdonos-borásza már tavaly elárulta nekünk, hogy valamilyen street food létesítmény is szerepel a tevei között. Frenkivel való barátsága hosszú időre tekint vissza, és mivel már nem volt elég ideje és kapacitása, hogy konyhát építsen, így gondolt egyet, és leköltöztette nyárra a kertbe Rómairól a fémburkolatú guruló büfét.

kk5.jpg

kk1.jpg

kk3.jpg

A Frankie's egy "klasszikus" food truck, hamburgerekkel, tortillákkal, grillkajákkal és tök jó hangulatú kiszolgálással, ami azért néha hiányzik a budapesti street food világából. Igaz, itt senki nem siet. Kér egy pohár bort, aztán rácsodálkozik a régi kút, a kék hintaszék, a raklapokból épített bútorok és a szalmabálák szemet gyönyörködtető eklektikájára, amíg elkészül a vacsorája.

A Frankie's tehát nem autentikus balatoni kajálda, mégis hozzátesz a "gasztro főutcaként" emlegetett falu kulináris kínálatához. Egy rakás burger közül választhatsz, van édes csililekváros, jalapenós, olívás paradicsomszószos-grillezett csirkemelles is, hogy az érdekesebbeket említsük. A tortillákba csilisbab, darált hamburgerhús, grillsajt, cheddar, csirkemell kerül, ezenkívül grilltálakat is összeraknak.

kk7.jpg

kk6.jpg

kk8.jpg

kk10.jpg

kk11.jpg

Ha pótoltad a kalóriákat, nézz körül a borászatban is. Itt nincs rusztikus környezet, hosszú és unalmas felvezetés a borkóstolás előtt - úgy érzed, hogy csak beugrottál egy régi ismerőshöz koccintani. Kialakítottak a házban egy 60 négyzetméteres kóstolóteret, és készült egy kis terasz is, ami a koncertek idején színpadként is funkcionál. Még egy ok, hogy útba ejtsd a helyet, amikor a környéken jársz, amiről egyébként videót is készítettünk:

 

kk2.jpg

Káli Kövek és Frankie's Food Truck (nyáron)
Köveskál, Fő u. 11.

Guruló burgergyár költözött Köveskálra Tovább
Címkék:köveskál olaszrizling bor gasztronómia gasztró tortilla borászat grill hamburger borkóstolás burger Balaton Káli Kövek frankies food truck

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr488921026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.04. 01:51:35

Bakker, az indexen, meg a kapcsolódó blogokon egy hete ömlik a Káli-medence körüli ömlengés...Nem értem, eddig nem volt szép meg jó, meg finom?Mindenki most fedezi fel magának?Mi a tököm ez a nagy hájp, mennyit fizetnek a vendéglátók, szállásadók, stb. ezért a promócióért??
:D

Metaaal 2016.08.04. 02:44:39

Gyár?Akkor ez undorító.Senkinek sem fogom ajánlani.

Bebíró 2016.08.04. 07:03:48

Ha valami nem való a Káli medencébe akkor az ilyen fém bodega
Rombolja a Káli medence képet.
A Káli medence ugyanis a természetes anyagokról a nyugodt tájról szól.
Egy "üvegtigris" nem ide való, mert igénytelen.

Mürgüb 2016.08.04. 08:37:17

Én már jártam itt!! A kiszolgálás kritikán aluli, a hamburgerhús szénné van égetve. És bár én csak egy chedar sajtos húst kértem, kettő adag krumplival, de ez csúcsidőn kívül is több mint egy órába tellett! Majd amikor nagy nehezen elkészült, akkor is csak egyet akartak adni, de tíz perc vita után, sikerült elkérnem a rendelésem amit már előre kifizettem!!! Nagy csalódás, épeszű embernek NEM ajánlom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

soyes 2016.08.04. 08:50:58

Jártam itt egyszer............és utoljára!
A képen látható szakállas, sapkás "fiatalember" egy modortalan, alpári, undorító stílusú, valaki.
A vendéglátáshoz semmi köze, a vendégekhez való hozzá állása felháborító.
Jobb lenne ha ezt a szép szakmát nagy ívben elkerülné. Ezzel a stílussal maximum egy nem szívesen látogatott hivatal biztonsági őre lehetne. Súlyos pályatévesztésben és identitás zavarban szenved. Azt gondolom nem én vagyok érte, hanem őneki kellene értem lennie......
Az ember egy igazi lópokróc.

papandrea 2016.08.04. 12:35:38

Ürgüm-mürgüb- kedves-soyes jobb is,ha távol tartjátok magatokat a biztonsági őrtől, legalább a normális embereknek marad kaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am. hová siettek ???????????????

Mürgüb 2016.08.04. 13:05:03

@papandrea: Köszönöm, de nem eszem műanyagot sem! Amúgy kedves Andrea. Azért mert ott dolgozol, még viselhetnéd a kritikát emelt fővel! Sietségről szó sem volt, csak amikor az üvegtigrisből hallod, hogy a te kicsi rendelésed ráér, mert más öt hamburgert rendelt és az fontosabb, na az nagyon gáz! De ha már itt tartunk és sértegetni akarsz, akkor azt is leírom, hogy a hely nem retro hanem inkább lomtalanítás!!! Én vigyáznék a helyetekben, nehogy a kommunális zrt munkatársai szemétnek nézzék a bódét és a hozzá tartozó "csodálatos" kerti bútorokat, mert ha reggel későn értek oda elviszik!

Mürgüb 2016.08.04. 13:05:56

@papandrea: Ja és normális ember oda csak egyszer megy!!!!!

treffhetes 2016.08.04. 13:07:33

jó lenne annak utánajárni, hogy hogyan lett a szóda decije -- országosan -- 50Ft. Fél liter szóda már majdnem annyiba kerül, mint egy olcsóbb sör. Azért ez valahol elég nagy disznóság.

papandrea 2016.08.04. 13:19:12

@Mürgüb: És még csak ott sem dolgozom! A kerti bútorokra meg vigyázzon a lópokróc biztonsági őr!
Te meg mennyé'
Törökbe mürgölődni :)))))))))

Mürgüb 2016.08.04. 13:37:58

@papandrea: Mi köze a Mürgüb-nek a Törökökhöz????? Ha nem dolgozol ott, akkor megkérdezném, ettél te már ott?

soyes 2016.08.04. 13:46:05

@papandrea:

Kedves Andrea!

Ha bemegyek egy "üzletbe", akkor én köszönök. Általában azonban nem sikerül előre, mert - különösen vendéglátóhelyen - előre köszönnek és azon nyomban próbálnak kiszolgálni.
Nos: Amikor első és utolsó alkalommal ott jártam, köszöntem-köszöntünk : szia !
A válasz erre: tesssééééék?
Újra próbáltuk: szia! - Válasz: tessssséééék?
Harmadik próba részünkről: Jó napot kívánok. - Válasz: Jóóóóó Napooooot..../ a stílus maga az ember /
Szóval itt volt a baj. Azt gondoltam,hogy egy ívásúak vagyunk, közvetlenség reményében tegeződhetünk, hát nem. / pedig az IKEA is letegez... /
Ez volt az antre. A kiszolgálás a továbbiakban pontosan tükrözte, az üdvözléskor kialakult bársonyos hangulatot.
Szóval a "csíkos ruhás" ember nem egy mosolygós alma, feltételezem, hogy már az óvodában is ecet volt a jele.
Ui.: amúgy gyanús,hogy milyen vehemensen védelmedbe vetted a helyet..... Mürgüb embertársunkat nem ismerem, viszont azért mert van egy keserű tapasztalata,még nem kellene elküldened!!!!

papandrea 2016.08.04. 14:00:54

Hogyne ettem volna! Többször is és még sosem tapasztaltam a leírtakat.Nem kaptam még odaégetett hamburgert sem. Kedvelem a raklap-ülőalkalmatosságokat,imádok a hintaágyban borozgatni és tetszik laza hangulat,igaz, sosem sietek. A gyerekeim a szalmabálákon ugrálnak és a homokozóból alig bírom őket hazacipelni. Ha sietnék,gyorsétterembe mennék. Ha elegáns helyre vágynék, a Gundelbe mennék. Ha Mürgüb lennék, Törökországba mennék. De lehet,hogy nem vagyok normális, viszont így érzem jól magam és mindig fogok hozzájuk járni..

Mürgüb 2016.08.04. 14:33:48

@papandrea: Rájöttem! Te oda jársz a családdal, tízezreket ott hagysz. Naná hogy kinyalják a hátsód! Nálam az lehetett a probléma, hogy látták nem tudnak kifosztani, és ha csak kétezret fizetsz, akkor ilyen szintű kiszolgálás is megengedett! Csak az a baj, hogy szerintem ez így nem fair!!! Még egy kérdés! Hogy osztod be a gyerekeidet a homokozóba? Mert méretei alapján két öt éves gyereknek elég szűkös! Ja és kérlek engedd el a Mürgüb-öt, mert Magyar vagyok, és harmadszor is ezzel sértegetni szánalmas!!! Amúgy ez a nevemből kialakult szójáték!!!

papandrea 2016.08.04. 14:59:01

@Mürgüb: Kedves Szójátékos! BINGO !!!!!!!!!!!!!!

Mürgüb 2016.08.04. 15:57:25

@papandrea: Összegezzünk! A hely sz@r! De ha kivillannak a húszezresek a zsebedből akkor "jó"!! Már értem! Vagy nem?

medium size devil 2016.08.27. 17:30:34

Lattam ezt a bodet, hanyadek barmilyen kornyezetben de itt plane.
süti beállítások módosítása