Ezért kell megkóstolnod a Big Mekket, az Év strandkajáját

Ezért kell megkóstolnod a Big Mekket, az Év strandkajáját

Zöldfűszeres kecskesajt házi rozskenyérben, isteni fokhagymás majonézzel és aszalt paradicsommal, amit a fris bazsalikom visz a mennybe. Kipróbáltuk az Év Strandételét, a Big Mekket.

big_mekk3.jpg

Ezúttal nem burger került a virtuális dobogó tetejére, és még a tavalyi sztár, a harcsa sem hódított. Minket is meglepett, hogy egy kecskesajtos szendvics ilyen babérokra törhet, de örülünk, hogy nemcsak a húsevők számára jó buli az Év strandétele verseny.

És hogy mi is ez pontosan? Másodszor hirdette meg a Balatoni Kör a versenyt, amelyre jó minőségű, egészséges, helyi alapanyagokból készült ételekkel pályázhattak a balatoni büfék és vendéglátóhelyek. Az is szempont volt, hogy egyszerű, de kreatív, nyárias, viszonylag gyorsan és büfékben elkészíthető ételek versenyezzenek, amelyek elvitelre is alkalmas tálalást kapnak. Tavaly a fövenyesi Kalóz harcsa&krumplija, a balatoni Fish&Chips nyert, a Balatoni Kör gyorsételei közül pedig a Vízikutya nevű harcsahurkás hot-dogot díjazták.

bigmekk5.jpg

Az idei győztes, a Big Mekk a Kishableány és a balatonboglári Paletta specialitása. A Kishableányban próbáltuk ki, ahol nyoma sem volt a szezonvégi fásultságnak, ami sok balatoni vendéglátóhelyen azért már érezhető néha augusztus vége felé.

A Big Mekk lelke a cserszegtomaji zöldfűszeres kecskesajt, ami grillrácsra kerül. A rozsbagett annyira finom, hogy legszívesebben dupláznánk belőle, de ez kicsit olyan, mint amikor a gyerek a drága ajándék dobozával kezd játszani, így beérjük a normál adaggal.

Jégsaláta, aszalt paradicsom, házi aioli (fokhagymás olívás szósz, házi majonéz funkcióban) kerül még bele, és az egészet friss bazsalikom koronázza. Annyira friss, hogy ha becsukod a szemed, miközben leveszed a szendvics tetejét, egy fűszerkertben érzed magad. Valójában a paradicsom, az aioli és a bazsalikom triója, és az általuk képviselt harmónia az, amiért ez a szendvics annyira üt.

bigmekk2.jpg

bigmekk1.jpg

big_mekk4.jpg

Az ára kicsit azért húzós: 1950 forint. Nem biztos, hogy mi ezt választottuk volna az első helyre, de az kétségtelen, hogy nagyon finom (a Manga Lacinak is drukkoltunk többek között). Aki dupla burgerekhez szokott, annak lehet, hogy kevés lesz egy kicsit, de átlagos kalóriabevitel esetén több, mint laktató a fogás. Ha a Kishableányhoz már hideg lesz, a boglári Palettában még találkozhatsz vele.

Paletta Bistrobar és Vinoteca
Balatonboglár, Kikötő u.6.
https://www.facebook.com/PalettaBistro/

Kishableány
Badacsony, Park u. 1.
https://www.facebook.com/kishableanybadacsony/?fref=ts

Ezért kell megkóstolnod a Big Mekket, az Év strandkajáját Tovább
Címkék:balaton badacsony kishableány paletta Balatonboglár beach food big mekk év strandétele

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr3911655218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.02. 12:03:47

De ha ez (volt) az év strandétele, akkor miért szeptember másodikán hallok először arról, hogy egyáltalán létezik? :)

Lxxxx 2016.09.02. 13:10:59

@Egri János, kvíznagymester: Egyszer már írtak róla, tán pár hete.
süti beállítások módosítása