Menő villák a Balatonnál: Sári-villa, Balatonalmádi

Menő villák a Balatonnál: Sári-villa, Balatonalmádi

Van egy több mint százéves épület Balatonalmádiban, amely kora ellenére máig megőrizte  szépségét.

05_7.jpg

Balatonalmádi központjában található a város egyetlen szecessziós stílusban épült villája, nem sok hozzá hasonló van a környéken. A sokak által Sári-villaként ismert épület a XX. század elején, 1910-ben épült.

01_13.jpg

Érdekessége, hogy az utca felől öt méterrel magasabb a telek szintje, tényleg lehetetlen nem észrevenni. Építése óta többször változott a funkciója: volt már lakóház, lánynevelő intézet, jegyzői lakás, tiszti klub, óvoda. Kovácsoltvas lépcsőházi korlátja a házzal egyidős, de ugyanígy a villa burkolatai, nyílászárói, ajtajai, cserépkályhái is igazi ritkaságok.

06_5.jpg

Az elmúlt több mint száz év viszonylag kevés nyomot hagyott az épületen, ma is rendkívül jó állapotú. Egy kiadós felújítás persze ráférne, a jelenlegi tulajdonosok ebben a szellemben szeretnék értékesíteni.

02_13.jpg

Olyan vevőt keresnek, aki eredeti állapotába állítaná vissza a villát, így gazdagítva igazi kulturális örökséggel a Balaton környékét. Mondjuk nem olcsó.

03_11.jpg

(via villaalmadi.hu)

Menő villák a Balatonnál: Sári-villa, Balatonalmádi Tovább
Címkék:balaton ingatlan villa Balaton menő villa

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr3911819007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A128 2016.11.21. 09:10:40

Jártam itt, és nagyon tetszett! Csodálatos helyen van, a kilátás is gyönyörű! Szerintem óriási lehetőségek vannak benne! Annyira szeretném, ha ez a kivételes építészeti emlék ismét a régi fényében tündökölne!
süti beállítások módosítása