Minden változik az Albaparkban, de a menő fahéjas csiga marad!

Minden változik az Albaparkban, de a menő fahéjas csiga marad!

Többször írtunk már nektek a Budapest és a Balaton között pont félúton található Albaparkról, egyrészt mert tök mindegy, milyen messze megy az ember, egy megállót mindig útba kell ejteni pont félúton, másrészt mert tetszik nekünk a sztori: több évtizedes családi vállalkozásról van szó, ami a szemünk előtt alakul, újul meg, sőt, sokszor nemcsak a szemünk előtt, hanem az akaratunknak engedve.

A legújabb update előtt például itt, ezen az oldalon is lehetett szavazni arról, hogy melyik terv mentén újítsák fel a helyet, és most szóltak, hogy a munka kipipálva, szóval meglestük magunk is: tényleg teljesen átalakult az Albapark.

Korábban két pult volt, az egyik csak ebédkor működött, a másik meg csak reggel és délután, most ennek vége: egy központi pultról zajlik a kiszolgálás, méghozzá az étterem közepén - mindegy, hogy mikor érkezel. A pult közepén ráadásul egy séf asztala kapott helyet, ahol a látványosabb kaják frissen, az orrod előtt készülnek.

dsc08259.jpg

dsc08256.JPG

dsc08258.jpg

A régi, kávézós pult helyére meg fotelek kerültek, meg egy tök menő növényfal, méghozzá igazi növényekkel. Egyébként pont ezt szavaztátok meg ti is:

További újítások: még menőbb séf érkezett, Bokor Péter székesfehérvári séf tíz évig dolgozott Ausztriában, az utolsó másfél évben egy két szakácssipkás-Michelin Bib Gourmand, szóval nagyon menő helyen volt sous-chef.

Az ő feladata, hogy az M7 Bistróra keresztelt Albapark megújulása ne álljon meg a berendezésnél, de legyen egy olyan menü is, ami izgalomba hozza a régi vendégeket (csülökpörkölt + babgulyás-kombó, nyami), ugyanakkor belepasszol a kávézós, bisztrós, látványpékséges koncepcióba is a kínálat.

Péternek nem merül ki a főzésben a munkája, hanem a beszerzéstől kezdve a séf asztalaként működő látványkonyháig a teljes folyamatot felügyeli, egyúttal a pultban állva beszélget a vendégekkel, és felhívja a figyelmüket a magasabb szintű kajákra.

De persze Erzsi néni is aktív, aki továbbra is itt süti az ország egyik legjobb fahéjas csigáját.

dsc08260.JPG

dsc08262.JPG

És van elektromos autótöltő is:

dsc08271.jpg

És hogy kerek legyen a megújulás, az Albapark régi-új nevet is kapott: ahogy fentebb utaltunk rá, ezentúl M7 Bistro néven fut - ebből legalább egyértelműen kiderül, hogy hol van, és mi is ez: egy autópálya-étterem az M7-es fehérvári pihenőjében.

Disclaimer: az M7 Bistro az I love Balaton hirdetője

Minden változik az Albaparkban, de a menő fahéjas csiga marad! Tovább
Címkék:hirdetés gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr7912740834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Singerkém 2017.08.15. 19:22:38

2012-16-ig munkám (ami Fehérvárra szólított gyakran) miatt rendszeresen ettem itt.
Kivétel nélkül nagyon fincsi volt a kaja.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2017.08.15. 21:34:48

Ez nem kakóscsiga. A kakóscsiga nem ilyen tésztából készül! Egyél rendeset rájössz!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2017.08.15. 21:35:38

Magyarul nem levelestésztából. :D
süti beállítások módosítása