Best of Balaton: a Kishableány burgere

Best of Balaton: a Kishableány burgere

A balatoni street food, vagyis beach food egyik első bázisa a badacsonyi Kishableány, amellett, hogy újra életre keltette az előző generáció kultikus helyét. (Harmincas éveikben járó környékbeliek szülei még hatalmasakat buliztak itt, bár akkor még Hableány néven futott az étterem.)

kh7_1.jpg

Jártunk már itt, de azóta sok minden változott, így megérett az idő egy újabb tesztre. Bezerics Dani már nem vesz részt az irányításban gasztronómiai koncepció kialakításában, egy másik, igényes strandkajákat kínáló büféhálózat elindítására koncentrál, most Laposa Zsófi és Bence viszik a helyet.

A Kishableány kínálata nem teljesen ugyanaz, mint a korábbi együttműködés idején, de maradtak a burgeres-salátás-szendvicses vonalon. Előtted, vaslapon sült húsok kerülnek a bucikba és a „pocakokba”, vagyis ciabattákba, amiket Kovács Bea szállít a Búzalelkéből.

kh1_1.jpg

A Bazalt Burger továbbra is a legnépszerűbb, ebből kétféle méretet is választhatsz: kérheted 120 és 200 grammos húspogácsával. Cheddar, a ház szósza és ecetes lilahagyma kerül rá, a bacon minden diszkréciót nélkülözve az arcunkba tolja magát, hogy még ellenállhatatlanabb legyen a burger. A buci állagra, ízre ott van, a hús sütési ideje is tökéletes, talán az alapanyag minőségéről mondhatjuk, hogy nem száz százalékos. Összességében amúgy nagyon rendben van.

kh5_1.jpg

A Bazalt Burgert lehet még tovább tuningolni, Angus marhával, Szent Jakab sajttal, diós majonézzel és külön értékeljük, hogy azokra is gondolnak, akik gluténmentes vagy paleo étrendet követnek. A pogácsákat salátapuffancsban vagy kukoricás kenyérrel is kérheted, ez így néz ki:

kh3_1.jpg

Felkerült az étlapra a Halburger is, ami tényleg telitalálat. A tokhalpogácsát saláta és házi remoulade-mártás kíséri. Még el tudnánk képzelni hozzá különböző feltéteket – nem azért, mert így nem elég ütős, hanem azért, mert szeretjük, ha a burgereket sokféle hozzávaló teszi olyan magassá, hogy képtelenség legyen kulturáltan beleharapni. 

kh6_1.jpg

Továbbra is kapható az isteni kecskesajtos Bigg Mekk, és van már egy céklasalátás változata is, a Mekk Málna, és egy lassan sült sertéslapockás ciabattát is kínálnak, ha valaki nagyon hiányolná a klasszikus Manga Lacit.

kh8_1.jpg

A Kishableány továbbra is alap Badacsonyban, és a személyzet is felkészült, pörgős, kedves, ami mostanában a Balatonnál elég nehezen jön össze. 

Kishableány
Badacsonytomaj, Park u. 1.
06703889400

Best of Balaton: a Kishableány burgere Tovább
Címkék:balaton badacsony bor nyaralás hal gasztronómia gasztró burger kishableány bazalt burger big mekk

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr2812638883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nawazzeg 2017.07.06. 06:19:29

Engem nem nyűgöztek le, kicsit sem...

2017.07.06. 07:42:31

ez megint egy hely a jól fizetette nagyhangú pestieknek. őszintén: az átlagember nem fog 2000 ft+-os hamburgereket enni, ez a hely is sznob köcsögöknek való.

alien 2017.07.06. 08:20:54

@KUNTYI: pedig csinálhatott volna kifőzdét télre. ebből akar megélni, minél drágábban adja annál nagyobb a haszna persze hogy valami divatos, eladható és könnyen elkészíthető kaját ad
a köcsögmindenit
süti beállítások módosítása