Rétes és Lakodalmas Napok Révfülöpön

Rétes és Lakodalmas Napok Révfülöpön

Szeretettel vár mindenkit a hétvégén immár harmadik alkalommal megrendezett Rétes és Lakodalmas Fesztivál, mely keretén belül nemcsak a rétes készítés rejtelmeibe nyerünk betekintést, de részt vehetünk egy régi hagyományokat ápoló, igazi falusi lagziban is. Igaz a jegyespárt nem ismerjük, viszont a hangulat garantáltan visszaadja régi idők fergeteges mulatságait.

rétes2.jpg

Péntek 17 órától a rétesillat járja majd át a révfülöpi Sport Üdülőt, hiszen ezen a délutánon elleshetjük a rétes nyújtás és készítés fortélyait. Eközben lakodalmas dallamok és néptáncbemutatók segítenek ráhangolódni a másnapi lagzira.

rétes3.jpg

Szombat délelőtt közösen készülhetünk a nagy napra, hiszen ínycsiklandó lakodalmas fogások elkészítésébe nyerhetünk betekintést. Ezt követően délután elkezdődik a mulatság, indul a lakodalmas menet, a fiús háztól a lányos házig, a lányos háztól a lakodalom helyszínéig, ahová csak tréfás kérdések megválaszolásával juthatunk be.

Ha bejutottunk, részesei lehetünk a régi hagyományoknak, olyanoknak, mint a seprűtánc, menyasszony cipőjének ellopása, kásapénz, gyertyafény keringő, menyecsketánc, új asszony elrablása és a hajnalig tartó tánc.

rétes4.jpg

A belépés a rendezvényre ingyenes, így aki régen volt már lagziban, vagy aki csak szereti az esküvők hangulatát, bármikor csatlakozhat. Ne felejtsük el tehát, hogy június 22-24-ig Lakodalom van a mi utcánkban…de Révfülöpön egészen biztosan!

Bild Annamária

Rétes és Lakodalmas Napok Révfülöpön Tovább
Címkék:lakodalom rétes Révfülöp Rétes és Lakodalmas Fesztivál Sport Üdülő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr704602587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása