A legjobb balatoni wellnesshotelek: Mala Garden

A legjobb balatoni wellnesshotelek: Mala Garden

Siófok wellnessben elég erős, kipróbáltuk már innen a nemrég felújított Residence-t, most meg a Mala Gardent csekkoljuk, ami rögtön egy kivétel: úgy wellnesshotel, hogy valójában nem az. Nincs ugyanis saját medencéje, gőzfürdője, még egy nyamvadt jacuzzija sincs. Adnak viszont belépőt a szoba mellé a közeli Galerius fürdőbe, ami nagyobb és jobban felszerelt, mint bármelyik wellnesshotel Siófokon, ráadásul annyira spéci szállodával van dolgunk, hogy semmi esetre sem hagytuk volna ki a sorozatból.

 

Az épület kívül-belül ázsiai, indonéz, meg hasonló vonásokat mutat, amitől persze táj-idegenné, ugyanakkor egész otthonossá válik. Kis szállodáról van szó, mindössze hat szobával, de mindegyik nagyon hangulatos, ráadásul a kategóriában megszokott farostlemez bútorok helyett itt olyan tömörfa minden, hogy ha véletlenül belerúgsz valamibe, hetekig érzed a sajgást. A szobák mérete elfogadható, felszereltségük jó, van hozzájuk terasz, hajszárító, minőségi kozmetikumok, jó a díszítés, az ágy nagy és kényelmes, gyerekágyat azonnal raknak a szobába, ahogy meglátnak egy babakocsit, és kérés nélkül hoznak etetőszéket is.

A szobák értékelése után a wellnessrészleget szoktuk kivesézni, a Mala Gardennél ugye feltétlenül a negatívumok közt kell emlegetni, hogy a medencéket nem lehet fürdőköpenyben megközelíteni, kivéve, ha szívesen autózunk félpucéran hat-hét percet a Galeriusig. Ott viszont már mindent megtalálunk, amire szükségünk van, tucatnyi medencét, pezsgőfürdőt, medencebárt, csúszdákat, két szintnyi szaunát, amit csak el tudtok képzelni (részletek a Galériust bemutató cikkünkben).

A Mala Garden étteremnek is remek. Persze nem csúcsgasztronómiai értelemben, de az itt felszolgált ételeket a világ bármelyik pontján nyugodtan kínálhatnánk a vendégeinknek, és megint csak eljutottunk a kis szálloda előnyeihez: a méretekből adódóan nem svédasztal, hanem a la carte menü jár a félpanzióhoz, azaz étlapról választhatunk három fogást. Lényegében bármit a libamájat és a bélszínt leszámítva.

És az étel tényleg kiváló, magasan kiemelkedik a legtöbb szállodában kínált ételhez képest. Ráadásul ez nemcsak a vacsorára, hanem a svédasztalos reggelire is igaz, rengetegféle sajttal, felvágottal, pástétommal találkozunk, a kávét rendelésre, frissen készítik, és ha kérünk, olyan omlettet dobnak össze, hogy a tojásos-paprikás-hagymás-kolbász adja a másikat (az étteremről szóló részletes cikkünket itt találjátok). 

Összességében remek kis hotel a Mala Garden, ami kiemelkedik a mezőnyből, kár, hogy nincs saját wellnessrészlege, de a tervezett, 12 szobás kapacitásbővítéssel talán az is megvalósul. A hotel ezzel együtt is erősen ajánlott, aki ide megy, nem tud csalódni.

A legjobb balatoni wellnesshotelek: Mala Garden Tovább
Címkék:szállás helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr246659133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása