A Bor és Szóda lebilincselő hangulatáról és a szuper pizzájukról már írtunk, most azt teszteltük le, hogy is állnak a street food-vonalon. Nem könnyű ma már újat mutatni ezen a téren, és ez nem csak a fővárosra, hanem a Balatonra is igaz. Ott van a nálunk listavezető Pura Vida Angus marhás, karamellizált hagymás cheddaros burgere, a harcsa felemelkedését bizonyító Vízikutya, a Söptei pince szarvasburgere, stb. Mohos Ádám, a hely tulajdonosa és házigazdája ennek ellenére belevágott.
A "börger" választék október közepére forrta ki magát, így kimaradt a nagy balatoni hamburgertesztünkből. A "Szóda börgerbe" pl. 200 g marhahús, karamellizált bacon és vörös cheddar került friss zöldségek és egy kis jalapeno társaságában. Nagyon rendben van az egész: igazi húsok, normális alapanyagok.
A Lazacbörger halpogácsája pedig lazacsteak-darabokból és kapribogyóból készül, és almaecetes cole slaw, paradicsomkarikák és házi kapros-tormás szósz koronázza meg az élményt. Egy árnyalattal lehetne markánsabb a pogácsa íze, de ezt leszámítva nagyon ott van a fogás. A szezámmagos bucik és a szószok is helyben készülnek.
A Skinny börger a gluténérzékenyek és a különféle kenyérmentes étrendeket követők miatt került a menübe. A húst és a zöldségeket karalábélevélben tálalják. A választékban ezenkívül többek között házi sült krumpli, 11-féle fűszerbe pácolt Buffalo csirkeszárny, csípős csirkeszárny is szerepel, így biztosan nem maradsz éhes, és lesz mivel leküldeni a balatoni borokat, cseh söröket és a zöldségpárlatokat (zeller, cékla, medvehagyma, stb.)
A másik vonal, ami szintén a Bor és Szóda merészségét bizonyítja, a vega és vegán napi menü és napi ajánlat. Dél és három között egészséges, húsmentes kajával készülnek, de este is lehet csak növényi hozzávalókból készült pizzát, vagy egy felturbózott salátát kérni. És akármilyen hihetetlen, Anikó, a vega ételek készítője szerint a húsevők is nyitottak a krémlevesek, fűszeres főzelékek és a zöldségek dimenziójára. Ha vegán vagy, és aggódnál, hogy mit fogsz enni a nyaralás idején, nyugodtan válaszd Almádit úti célnak.
A jó hír az, hogy ezeket az ételeket télen is kipróbálhatod, a Bor és Szóda nem zárt be. És ha már itt vagy, érdemes összekötni a gasztronómiai élvezeteket egy bulival, szombatonként - és néha pénteken is - újabb és újabb dj-k nyomják a zenét, természetesen hajnalig. Nincs vesztenivalód.
A hely 2016. decemberében bezárt.
Bor és Szóda
Balatonalmádi, Baross Gábor u. 2. (Tulipán udvar)
0670532 3342