Megint Neked Főztem-teszt, de ezúttal az első, zánkai strandnál található büfénél végeztük megterhelő munkánkat.
A Neked főztem tulajdonosa és ötletgazdája, Orsi egy olyan helyet akart, ami nem folytatja a hekk-lángos-tócsi (nem írtuk el, itt így hívják: tócsi) sort, hanem friss, nagyrészt helyi alapanyagokból (pl. Istvándy birtok) készült ételeket kínál. Megcsinálta, Zánka gasztroturisztikai célpont lett. Mi is megírtuk, mennyire bejött.
Orsi most is ugyanolyan lelkesedéssel viszi a helyet, mint tavaly, pedig azóta megnyílt az alsóörsi Neked Főztem büfé és a Neked Főztem Gasztrokocsma Zánka másik végén, szóval van dolga bőven.
Na akkor nem is húzzuk tovább, íme a legújabb kedvencünk, a "Fehér kolbász pocakban" nevű étel, ami sokkal összetettebb, mint azt a neve sugallja. Kívülről befelé fogunk haladni, ezért a ciabattával kezdjük, aminek a pontos neve egyébként "pocak", és Kovács Bea készíti a Búzalelke Pékességből, Kisapátiban. Ropogós, itt-ott kicsit megpirult, isteni. (Aki rákattan, a Liliomkert piacon vehet ilyet, ha odaér időben).
És akkor jöjjön a kolbász. Roppanós, kicsit pikáns, egy álom. Jól gondold meg, hogy kérsz-e ilyet, mert lehet, hogy utána nem fogod annyira szeretni a kevésbé jól elkészített kolbászokat. A krumplival ugyanez a helyzet. És mindez 1800 Ft-on belül, szóval még ilyen szempontból is illik a "2000" alatt sorozatunkba.
Ha burgereket is megkóstolnád - mangalica- vagy szürke marha pogácsával is kérheted - ilyen adagokra készülj, és pihenj rá egy kicsit a Balatonra.
Azt, hogy mit ettünk a Gasztrokocsmában - amelynek kínálata inkább egy étteremhez hasonlít, itt olvashatod el. A lényeg: bármelyik Neked Főztem-egységet is veszed célba, az biztos, hogy nem fogsz csalódottan eljönni.
Egyébként mindkét éttermet és a Búzalelke pékműhelyben folyó munkát is megnézheted a balatoni videónkban:
Neked Főztem (a büfé)
Zánka, strand
Nyitva:H-V 11-22h