2000 alatt a Balatonon: a tó legbrutálisabb házikolbásza

2000 alatt a Balatonon: a tó legbrutálisabb házikolbásza

Megint Neked Főztem-teszt, de ezúttal az első, zánkai strandnál található büfénél végeztük megterhelő munkánkat.

nf2_1.jpg

A Neked főztem tulajdonosa és ötletgazdája, Orsi egy olyan helyet akart, ami nem folytatja a hekk-lángos-tócsi (nem írtuk el, itt így hívják: tócsi) sort, hanem friss, nagyrészt helyi alapanyagokból (pl. Istvándy birtok) készült ételeket kínál. Megcsinálta, Zánka gasztroturisztikai célpont lett. Mi is megírtuk, mennyire bejött.

Orsi most is ugyanolyan lelkesedéssel viszi a helyet, mint tavaly, pedig azóta megnyílt az alsóörsi Neked Főztem büfé és a Neked Főztem Gasztrokocsma Zánka másik végén, szóval van dolga bőven.

nf1.jpg

nf5_1.jpg

Na akkor nem is húzzuk tovább, íme a legújabb kedvencünk, a "Fehér kolbász pocakban" nevű étel, ami sokkal összetettebb, mint azt a neve sugallja. Kívülről befelé fogunk haladni, ezért a ciabattával kezdjük, aminek a pontos neve egyébként "pocak", és Kovács Bea készíti a Búzalelke Pékességből, Kisapátiban. Ropogós, itt-ott kicsit megpirult, isteni. (Aki rákattan, a Liliomkert piacon vehet ilyet, ha odaér időben).

nf3_1.jpg

És akkor jöjjön a kolbász. Roppanós, kicsit pikáns, egy álom. Jól gondold meg, hogy kérsz-e ilyet, mert lehet, hogy utána nem fogod annyira szeretni a kevésbé jól elkészített kolbászokat. A krumplival ugyanez a helyzet. És mindez 1800 Ft-on belül, szóval még ilyen szempontból is illik a "2000" alatt sorozatunkba.

nf6_1.jpg

Ha burgereket is megkóstolnád - mangalica- vagy szürke marha pogácsával is kérheted - ilyen adagokra készülj, és pihenj rá egy kicsit a Balatonra.

nf4_1.jpg

Azt, hogy mit ettünk a Gasztrokocsmában - amelynek kínálata inkább egy étteremhez hasonlít, itt olvashatod el. A lényeg: bármelyik Neked Főztem-egységet is veszed célba, az biztos, hogy nem fogsz csalódottan eljönni.

Egyébként mindkét éttermet és a Búzalelke pékműhelyben folyó munkát is megnézheted a balatoni videónkban:

 

Neked Főztem (a büfé)
Zánka, strand
Nyitva:H-V 11-22h

2000 alatt a Balatonon: a tó legbrutálisabb házikolbásza Tovább
Címkék:balaton gasztronómia gasztró hamburger kolbász zánka ciabatta beach food Neked főztem búzalelke pékesség

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr938855522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenzo6 2016.07.04. 17:48:56

De idegesítő modoros ripacs vagy még mindig! :D

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.07.04. 18:39:45

Ja!
Egy pár sűt kóbász! A fotó alapján lehet vagy: 150, azaz: Szááázöötven gramm!
Pírított buciba!
NEM ÉRI EL A 2.000.- HUF-ot!
Buci: 250.- HUF
Papír a zsírnak (4 db krumpli szirommal): 65.- HUF
1.800 - 315 = 1.485.- HUF /150 = 9,9 .- HUF/g!
NINCS 10.000.- HUF egy kiló KÓBÁSZ!!
Na, hol az a Zánka?
Úgy se' tudtam, a hétvégén hova vigyem a busszal a szocotthonos mámikat!

scandalstone 2016.07.04. 18:58:32

A legjobb kolbász a Lehel téri emeleti büfében van. Az valódi kolbász, és nem ilyen gyíkembereknek való giccs.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.07.04. 20:20:15

Azért van ez a gasztrofaszságdivat mert nem tudnak rendesen főzni ezek az újkori büfé vállalkozók..
Egy rendes tányér ételt alig lehet ma Budapesten kapni. A tetves retkes bevándorló gyros büféket nyugodtan lehetne vegzálni a kimúlásig, a kínaiakat szintén meg lehetne szórni egy NÉBIH-NAV- BAH kombóval naponta.. Meg kell tanulni főzni, az egy szakma kérem, ahogy az étterem vezetés, vagy a felszolgálás. Bunkók egymás hegyén hátán az iparban, jó konyha alig akad, és itt most nem a sztárséfek agyatlan menüjéről és ripacskodó helyeiről beszélek... Két napja Békéscsabán jártam, egy hotelben konferencia + etetés..a pult mögött a nagyon szőke, nagyon professzionális hölgy bele tüsszentett a tenyerébe aztán megtörölte a kezét a hotel lógójával ellátott, egyébként ötletes szabású kötényébe, aztán pakolta tovább a tiszta tányérokat.. Az ebédet inkább kihagytam.. Ennyit a magyarországi gasztro-forradalomról..

zumzoom 2016.07.04. 22:13:50

Hogy alátámasszam a videót: szombaton ott ettünk Zánkán mangalicaburgert. Hát kibaszott jó!
Aztán a füredi Malacktrumpliban is letoltunk egy angusburgert még aznap este.

A mangalicaburger tényleg elég laktató, a malackrumplis angus mellé azért még elfér ez-az.

Csaba stílusa engem is gecire idegesít, de ettől függetlenül hasznos a videó.

Pirga555 2016.07.05. 08:18:47

Szombaton mi is voltunk Zánkán. Bepróbálkoztunk a Fő utcai helyszínen, hely nem volt, így lementünk a strandra. És megkóstoltuk a burgert a Neked Főztem-ben. Kár volt. Száraz zsemle, ízetlen hús, a cikk fotója a burgerről ínycsiklandó, de nem tükrözi a valóságot. A köret az, ami kissé feledtette a csalódást, a sült burgonya, na az finom volt. Nem megyünk többet.

Klown 2016.07.05. 13:04:30

Egy ciabatta, egy pár kiskolbász meg egy marék rosejbni 1800-ért szvsz elég derék! 1 nyarad meggazdagodás rulez! Balaton, én így szeretlek!

wolves84lb 2016.07.05. 15:36:52

Még jó, hogy abban az orzságban, ahol 47000ből meg lehet élni, 2000 alatt kapni egy adag sült kolbászt. És ez a blogger szerint hűdekurvagecibrutálisanjó. Te ingyen eszel amúgy ezeken a helyeken?

pottompanna 2016.07.07. 09:57:04

Te nem tudsz normálisan beszélni, de valamiért úgy érzed, hogy nyomulnod kell videókkal minden felületen. Áruld már el, hogy miért kell ennyire hadarni. Egyszerűen követhetetlen amit el szeretnél mondani.

Lordhell 2016.07.11. 22:53:41

Gluténmentes eperleves RULEZ! Nem tudtam, hogy az eperben vagy a tejszínben van glutén :). Ekkora faszságot is csak felkapott helyek írnak ki, és próbálják eladni hangzatos szlogennel ami amúgy is olyannak kell lenni lásd E vitaminos tojás (a tojás alapvetően legfontosabb E vitamin forrás).
süti beállítások módosítása