A legjobb bringás helyek a Balatonnál

A legjobb bringás helyek a Balatonnál

Bringázni a Balaton körül, a Balaton-felvidéken vagy a Kőröshegy környékén a déli parton, egyszerűen a legjobb dolgok közé tartozik, akár a teljesítmény, akár a szórakozás és a lazulás a cél. Összegyűjtöttük a legjobb bringás helyeket, ezek közül van ahol szakszerű szervizt, máshol a zuhanyzási lehetőséget biztosítanak, és van, ahol egyszerűen csak örülnek, ha izzadtan és éhesen beesel hozzájuk.

BIKE Balaton, Balatonfenyves

A Balaton legújabb bringás központja és kölcsönzője jó megoldás, ha nem tudod, nem bírod vagy nem akarod a gépeket leutaztatni a tóhoz, és inkább a kényelmesebb bérlés mellett döntesz. Nemcsak trekking, hanem elektromos bringáik is vannak, így a kevésbé jó kondiban levők is nyugodtan nekivághatnak az emelkedőknek, és együtt tud maradni a társaság, jöhet a nagymama is. A BIKE-ban segítenek a túrák megszervezésében is, van csomagmegőrző, kerékpármosó, zuhanyzási lehetőség és pelenkázó is. Ha pedig hajóznál egyet, mielőtt továbbgurulsz, bérelhetsz E-Yachtot is, ami 4 bringát is elvisz a fedélzeten. Azért ez elég menő.

13502096_522676257937301_4305094659541136012_n.jpg

13508896_522676014603992_2652419341292446506_n.jpg

(fotók: BIKE Balaton)

Kerékbár, Köveskál

Ha tekertél már a Káli-medencében, akkor ismered azt az érzést, amikor bármit megadnál egy hideg italért, egy zsíros kenyérért és azért, hogy végre vízszintesbe kerülj. A KerékBárban mindez megvan: árnyas fák, kedves kiszolgálás, hűsölő helyiség, csodálatos panoráma és szabadon használható szerszámkészlet.
A bringás oázis tulajdonosa és ötletgazdája nem egy megszállott kerékpáros, és még csak nem is egy profilt váltó vendéglátós, hanem egy kedves hölgy, Somlyódy Zsuzsa. Minden nap készít valamilyen meleg ételt, ezenkívül zsíros kenyérrel, padlizsánkrémes pirítóssal, birsalmasajttal és körözöttes kiflivel pótolhatod a tekerés közben elégetett kalóriákat. A Kerékbár július 2-ától van nyitva az idén.

kerekbar.jpg

Guruljon az élet, Balatonfüred és Csopak között

A bringaútról nyílik az apró kis fallal körbevett telek, ahol nagyon lelkesen várják vendégeket, érkezzenek akár "gyalog, autóval, drótszamáron, helikopterrel vagy lóháton", ahogy a honlapukon olvashatod. Itt nemcsak az emberek fizikai, hanem lelki táplálása is cél, az asram hangulatú kerékpáros pihenőben egy órára elhiszed, hogy Goán teázgatsz. A „szervizben” csináld magad szisztéma működik, a nyugágyak kényelmesek, az apró kis pavilonokban úgy tudsz hátradőlni a díszpárnákra, hogy közben a Balatont nézed. A limonádé finom és nagyon hideg, a mosdó kulturált, és alapvetően nagyon segítőkészek a tulajdonosok. 

398004_203634236395795_1810142685_n.jpg

guruljon.jpg

Bringatanya, Gyenesdiás

A közvetlenül a gyenesdiási strand előtt álló pihenőhelyen kerékpárszaküzlet, -szerviz és bringakölcsönző is működik. Az ugyanitt található Somogyi Fagylaltműhelyben isteni helyben főzött fagyikat ehetsz, ha pedig komolyabb kalóriamennyiségre van szükséged, a szomszédban ott a termelői és halpiac. A Bringatanyán nagyon kedves a kiszolgálás, a falon elhelyezett információs térkép pedig akkor is sokat segít, ha csak túrázni indulsz a környéken.

164342_122421227824313_5744697_n.jpg

 

Káli Kapocs, Mindszentkálla

Nem kifejezettem bringás hely, de itt nagyon örülnek neked, ha eltekersz idáig, és kérsz egy szörpöt, kávét, vagy valamilyen meleg ételt - az idén már menü is van. Egyszer este 9-kor állítottunk be egy defektes biciklivel, és villámgyorsan szereztek egy szakértőt, így fél 10-kor már gurulhattunk is tovább. Ettől függetlenül ez nem szerviz, hanem romkocsma, ahol a helyiek, az itt nyaralók és a saját hétvégi házzal rendelkezők itt találkoznak és lazulnak. Művészek, borászok, üzletemberek, bringások buliznak itt együtt, és hétvégén olyan sokan, hogy nem hiszed el, hogy nem a Kazinczy utcában vagy.

kapocs.jpg

Vonyarc Marina

A Balaton új bringabarát kikötője, ahol kerékpárszervizzel, wifivel és zuhanyzókkal várják a kerékpárosokat. Itt van lehetőség arra, hogy a bringát zárt tárolóban hagyd, amíg vitorlázol egyet. Itt új szakasszal bővült a bringaút, ha még nem jártál erre az átadása óta, érdemes megnézni.

..és még: közbringa Hévízen

A témához tartozik, hogy Hévízen gyakorlatilag ingyenes a közbringa. Egyszerűbb, mint a BuBi, és tekerni is könnyebb, igaz, túl messze nem juthatsz vele, és száguldozni sem lehet. Kipróbáltuk.

hebi2.jpg

A legjobb bringás helyek a Balatonnál Tovább
Címkék:mindszentkálla köveskál bringa bicikli gasztronómia gasztró balatonfenyves gyenesdiás hévíz biciklitúra vonyarcvashegy kerékpárbérlés kerékpárkölcsönző Balaton Kerékbár bringás pihenő hebi bringatanya vonyarc marina balaton bike

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr938855752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása