Kihirdették az Év Strandétele-díj idei nyertesét, nagyon örülünk, hogy így választott a zsűri.
Merthogy a győztes a füstölt pontyból készült pulled ponty fantázianevű bagel szendvics lett, és ha elolvasod, mit írtunk róla, könnyen rájöhetsz, hogy nagyon szerettük.
Bezerics Dániel specialitása a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén indult Pavilon fonyódi strandbüfében kapható, egy igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő strandétel: bagelbe, pontosabban vajas körkiflibe töltött ponty hasaalja ordával, bébispenóttal és fokhagymakompóttal.
Bezerics Dániel rendkívül sokat foglalkozik a balatoni régió értékeinek, legjobb alapanyagainak megismertetésével, így nem lehet véletlen, hogy tavaly is az ő étele nyert, amire nagyon büszke, de jövőre már nem kíván indulni a versenyen, inkább a zsűrizésben segítene.
Kiosztottak Év Felfedezettje különdíjat is, amit egy fenyvesi strandbisztró, A Konyhám kapott. Ők tortizza névre keresztelt tortilla-pizzával neveztek. Pár hete megnyílt és nagyon szerethető helyről van szó, amely rövid idő alatt a Balaton egyik legjobb strandbüféjévé vált. A pizza és a burger műfajában egyszerre tudnak újat mutatni, de vegetáriánus ételkínálatuk is kiváló.
A versenyt szervező Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor szerint az idei verseny szorosabb volt, gyakorlatilag mindegyik döntős megérdemelte volna az országos elismerést. Jól szerepelt a keszthelyi városi strandon tavaly nyílt Vitorlás büfé túrógombócos eperlevese és a korábban díjazott badacsonyi Kishableány Mekk Málna nevű gluténmentes ciroklisztes bagettben tálalt grillezett kecskesajtos szendvicse is.
Gratulálunk a győzteseknek, ti meg kóstoljátok meg bátran az összes nevezett ételt!