Budapest egyik legmenőbb delikátboltja a Balatonra költözött

Budapest egyik legmenőbb delikátboltja a Balatonra költözött

A Wekerle híres delikátüzlete, A Másik Bolt Örvényesen nyitotta meg a balatoni kirendeltségét. Sajtok, borok, szörpök, kenyerek, és természetesen jó kávék is várnak itt, ha véletlenül, vagy nem annyira véletlenül erre jársz.

masikbolt_002.jpg

Willmann Fábián még véletlenül sem a felkapott helyekre utazik, ahol sok a véletlenül betérő vendég. Évekkel ezelőtt a Wekerlén nyitotta meg a híres A Másik Boltot. Eleinte csak a helyi törzsvendégekre alapozó borkereskedése volt, de rájött, hogy érdemes jó termékeket árulnia a bor mellé, hogy az itt lakóknak ne kelljen tíz kilométereket autózniuk egy-egy bevásárlásért. Inkább volt „gondosan összeválogatott kulináris kiállítás”, ahogy az Egy nap a városban blog megírta.

Ezen a nyáron pedig megnyílt a balatoni kirendeltség is (pánikra semmi ok, a budapesti bolt is marad). Mert a Balaton szerelem, indokolja röviden Fábián a döntést. Természetesen most is egy olyan helyet választott, ami könnyen elérhető, mégsem felkapott: A Másik Bolt Balaton otthona az egykori örvényesi Rozéterasz lett, a 71-es út mellett.

Viszont a terasz és a bolt két különböző egység. A teraszon lehet fröccsözni, szörpöt inni, gyönyörködni a Balaton nyugodtabb arcában, van mini játszótér, és sok-sok árnyék. A szigorú értelemben vett bolt egy buszban kap majd helyet, ami sajnos a tervezettnél később érkezett meg Fábiánhoz, így lehet, hogy még várnunk kell a buszos vásárlás élményére.

unnamed_2.jpg

Az áru 70 százaléka érkezik a Balatonról. Fábián szerint hiányzik innen a jó pékáru, a nem nagybani piacról érkező zöldség és gyümölcs. Olyan beszállítókkal dolgozik, mint a Vászolyi Sajtmanufaktúra, a tapolcai Csupaszörp, vagy a keszthelyi Spájz, és borokból és más szörpökből is nagy a választék.

A pékárut Fábián Budapestről hozza, többek között a Pipacs pékségtől és a PanelPéktől. Ezt logisztikailag úgy lehet megoldani, hogy Fábián minden második este felvezet Budapestre, és kora reggel a friss pékáruval tér vissza, és útba ejti a wekerlei anyaboltot is.

masikbolt_001.jpg

A nyitás óta sok a törzsvendég, sokan a pesti boltba is járnak, és ide is lenéznek. Bringások is felfedezték a helyet, és persze azok is, akik képesek több kilométert megtenni reggel egy jó kávéért. Mert itt az is van, háromféle.

Fábián megnyugtat minket, hogy a Másik Bolt Balaton nem fog augusztus 20-án bezárni, az őszi hétvégén is nyitva lesz. 

És ha már itt vagytok, nézzetek be a szomszédba, a helyi művészek munkáit kiállító Art Balaton Galériába is!

Fotók: Vanik Zoltán, Szántó Áron, ilovebalaton

A Másik Bolt Balaton
8242 Örvényes, Új utca 2.
+36 70 327 7580

Budapest egyik legmenőbb delikátboltja a Balatonra költözött Tovább
Címkék:bolt gasztronómia gasztró delikát örvényes Balaton a másik bolt willmann fábián

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr9212731754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása