Összefogtak a legmenőbb helyek a Balaton északi partján

Összefogtak a legmenőbb helyek a Balaton északi partján

Dolgok, amikre nagy szükség van már egy ideje:

  • világbéke
  • fluxuskondenzátor
  • egész évben nyitva tartó menő balatoni helyek

Aki legkésőbb augusztus végén elhagyja a Balatont, annak fogalma sincs arról, hogy milyen jó hely ez ősszel vagy télen, vagyis jó hely lenne, ha nem zárna be minden. A franc se tudja, mi volt előbb, a nyár végén hazamenekülő turistaáradat, vagy az ősz előtt rajtaütésszerűen bezáró helyek, de tény, hogy ezek így együtt megbonthatatlan egységben élnek már évtizedek óta.

016_marga_szezon_resize.jpg

Jó lenne ezen változtatni, és az északi part néhány, vagyis nem is néhány, hanem nagyon sok menő helye most úgy döntött, hogy változtat a rossz beidegződéseken: nyitva  maradnak és együttes erővel megszüntetik a szezon fogalmát, vagyis egész évre kiterjesztik azt.

Nem is gondolnátok, milyen fontos ez: az északi part Magyarország egyik legszebb térsége, viszont egy kicsit te is meg akarsz halni, amikor azt látod, hogy senki sincs ott, hogy elhagyatott és hogy a céltalan poroszkáláson kívül nincs mit csinálni. Hát mostantól lesz: Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs legjobb vendéglátósai és borászai ugyanis nemcsak nyitva maradnak, de egy rakás programmal is készülnek az ország egyik legfrekventáltabb gasztrorégiójában. 

A legjobb, hogy ehhez a projekthez készítettek még egy menő térképet is, amin minden információ megtalálható: az őszi-téli nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás a vendéglátó helyekről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, és, hogy magunkkal vihetjük-e kedvencünket is, azaz kutyabarát-e a adott hely. A kiadvány teljesen ingyenes. Terjesztési pontok: A résztvevő éttermek és pincészetek, valamint a Balatonfüred – Veszprém régióban található szállodák és turisztikai pontok. 

De a képeket az asztalra kihúzva a számítógépeden nagyban is ott lesz a jóság:

gasztroterkep_2015_1.jpg

gasztroterkep_2015_2.jpg

A részvevő éttermek és pincészetek: 

Összefogtak a legmenőbb helyek a Balaton északi partján Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr277964004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francco 2015.10.13. 23:45:19

Jó kezdeményezés, bár sokan közülük eddig is nyitva voltak egész évben, de örömteli lesz ősszel-télen meglátogatni néhányat autóval a nyári kedvenc bringás helyekből, és végre nem csak Füredre lehet programot szervezni annak tudatában, hogy ott biztos nyitva vannak páran, mert ha máshova mennél akkor éhen halsz ha nem viszel magaddal szendvicset. Errefelé még akad megfelelő szálláshely is, nem úgy mint pár éve januárban Badacsonyban, ott alig sikerült szállást találni mert minden zárva volt!
süti beállítások módosítása