A legújabb burgerlelőhely Vonyarcon: Partot értél

A legújabb burgerlelőhely Vonyarcon: Partot értél

Az egyik legújabb hely, amit érdemes letesztelni, a vonyarcvashegyi Partot értél büfé, ahol burgerekkel, fish and chips-szel, pulled pork szendviccsel, burritóval újítanak.

pert3.jpg

A Balatonnál valami végérvényesen megváltozott,  egjelentek a beach food első képviselői. A vendégek egy része már nem elégszik meg a hagyományos, hamburger-lángos-hekk-palacsinta tengelyen alapuló kínálattal, és egyre több vendéglátós vállalkozik arra, hogy izgalmasabb, magasabb minőségű ételeket kreáljon.

A vonyarcvashegyi The Spotról már írtunk - ez az a hely, ahol a Balaton egyik legmerészebb étele, a lángosburger megszületett. Nemrég újabb büfé újított a strandon, alacsonyabb árketegóriás alternatívát kínálva azoknak, akik friss, minőségi ételt szeretnének.

pert1.jpg

A Pertot értél egy régóta üzemelő családi vállalkozásból született. Seffer Péter és András több évtizedes vendéglátós tapasztalattal úgy döntöttek, újragondolják a strandbüféjük hagyományos kínálatát, amikor az idén újabb épülettel bővült a placcuk. A régi büfében továbbra is a megszokott strandételek készülnek, az új részleg azonban teljes mértékben az újításoké. Itt vaslapon, frissen készülnek az húspogácsák, és külön séf felel a frissen sültekért.

pert2.jpg

Egyelőre nem dolgoznak a környéken fellelhető legmagasabb minőségű húsokkal, a hagyományos hamburgerek és a csúcskategóriás beach food közé lőtték be a szintet, és ennek megfelelően az árakat is. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem jó a minőség, viszont itt nem kapsz házi bucit, és Angus marhát.

Az ikonikus étel a Part burger, aminek a húspogácsája 80 százalék marhahúsból és 20 százalék sertéshúsból készül. Szaftos, finom húspogácsa, bőséges coleslaw salátával, házi burgonyával tálalják. 1100 forintért kínálják, ami tényleg nem sokkal több, mint egy fagyasztott húspogácsás és bucis hamburger ára.

pert4.jpg

A Fish and chips bazsalikomos sörtésztába forgatott tőkehal, a burrito házi csilis babbal, dizájnos papírdobozban érkezik. A kínálatban BBQ pléh oldalas és zöldséges tortilla is szerepel, és ha már itt jársz, érdemes megkóstolni a balatonszentgyörgyi Sörművek csapolt söreit. Az ipával óvatosan.

Partot értél
Von yarcvashegy, strand

A legújabb burgerlelőhely Vonyarcon: Partot értél Tovább
Címkék:nyaralás gasztronómia gasztró strand büfé burger fish and chips vonyarcvashegy Balaton partot értél

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr7212673589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása