Sörszentély Füreden: BeerBalaton

Sörszentély Füreden: BeerBalaton

Magyar és belga sörök kezdő és haladó sörfogyasztóknak a ikonikus Blaha utcában. Te innál vaníliás, vagy savanyú sört?

_vzb3199.jpg

A füredi Blaha utca a Balaton „ékszerdoboza”, és persze egyik legkedveltebb találkozóhelye is, nemcsak nyáron. Minden évszakban egy kicsit más, és mindig bővül valami szokatlannal. Meghatározó hely lett a Kredenc, a Kedves cukrászda, nyáron a Hello Tourist, az utca végén pedig a Horváth-Ház Borgaléria, csak hogy párat említsünk. A tél kellős közepén nyitott meg a Morzsa bisztró, májusban pedig egy eddig itt ismeretlen műfajjal, a pubshoppal gazdagodott a gourmet kifőzde szomszédjában az utca. 

_vzb3185.jpg

A Beer Balaton egyben kocsma és széles kínálattal rendelkező sörüzlet. Otthonra, vagy az afterpartira is feltankolhatunk, ha itt már nem bírjuk az iramot. És bizony, a magyar kisüzemi és a belga sörök közül sokkal vigyázni kell.

A tulajdonos, Márkovics Zsolt korábban belga söröket importált. Először nagyüzemi sörökkel foglalkozott, aztán sokkal izgalmasabbnak találta a kisebb főzdékben készülő tételeket. Amikor megürült a Morzsa bisztró melletti helyiség, elhatározta, hogy megnyitja a magyar és belga söröket kínáló üzletet.

A csapon a tapolcai Stari Pils söre kínálja magát, de ez természetesen a belépő kategória a kisüzemi sörök univerzumába. A polcokon közel százféle sör sorakozik. Zsolt belga partnere tanácsai és saját kóstolási tapasztalatai alapján választotta ki azokat, amelyek bekerültek a kínálatba.

Vannak itt díjnyertes belga különlegességek, a könnyedebb gyümölcsösöktől az ütősebb apátságiakig. Haladóknak kötelező kipróbálni az APÁkat és IPÁkat, a vaníliás portereket és a spontán erjedő lambic és gueuze söröket. Ez utóbbiak persze nem biztos, hogy mindenkinek elnyerik a tetszését, de mindenképp bővítik a sörkóstolásra nyitott vendégek tapasztalatait.

_vzb3197.jpg

Olyan extrákat is meg lehet itt kóstolni, mint a savanyú, vagy a tejcukorral erjesztett, vagy a borászati eljárásoknál használatos élesztővel készült sörök, és nem hiányoznak a gluténmentes és a biosörök sem a kínálatból.

A tervek szerint télen is nyitva tartanak, de ez még nem száz százalék. Mi drukkolunk, mert az őszi balatoni hangulat és egy testes sör duójára nagyon kíváncsiak vagyunk.

Fotók: Vanik Zoltán, ilovebalaton

BeerBalaton
Balatonfüred, Blaha Lujza u. 9.

Sörszentély Füreden: BeerBalaton Tovább
Címkék:sör balatonfüred gasztró belga sör Balaton beerbalaton blaha utca

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr3512808722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása