Siófoki toplista - a legjobb helyek

Siófoki toplista - a legjobb helyek

Siófok nemcsak a Petőfi sétányról meg a bulizásról szól. Igaz, hogy egy ideje sokkal több dolog történik az északi parton, és nem nyílik annyi új emlékezetes hely errefelé. És az is igaz, hogy néha úgy érezhetjük, megállt az idő, mert ugyanazok a helyek, arcok, szolgáltatások várnak minket. De ennek és megvan a varázsa, ahogy a hosszú szabad strandoknak is. Összeszedtük, mi mindent lehet csinálni Siófokon.

bamboosziget.jpg

forrás: Bamboo Sziget, facebook

De kezdjük a szálláshelyekkel. Itt minden kategóriát megtalálsz, a trendi wellnesshoteltől a kempingig. Kempingezni újra tök menő, de persze kell hozzá kell hozzá némi rugalmasság is. Ha a komfortzónád ennél magasabb, de tudni akarod, mit kapsz a pénzedért, kattints a linkekre és nézd meg a korábbi tesztjeinket!

A Best Western hotel egyik fő vonzereje például az, hogy minden szobát más stílusban rendeztek be, a másik pedig az, hogy jó a kaja és wellness. De ami a leginkább emeli a népszerűségét, az az, hogy a wellnessrészlegben este nem kötelező fürdőruhát viselni. Szóval készülj fel az önfeledt ruhátlan német vendégek látványára. A megújult Residence Hotelt szintén erősen ajánljuk, mert szuper a wellness, és igényes kaját kapsz.

hotel_residence.JPG

A Prémium Panoráma retró külseje pedig ne tévesszen meg senkit, belül felújították. Bár a szobában nem fogsz salsapartit tartani, mert nincs túl sok hely, a panoráma szuper (ha leszámítjuk, hogy a szálloda merőleges a Balatonra), a személyzet pedig nagyon figyelmes.

A Jókai Villa még őrzi annak a kornak az emlékét, amikor Siófokon nagypolgári villák sorakoztak. Ha viszont jobban bejön letisztult ázsiai vonal, a 22 szobás Mala Garden a te helyed.

malagarden_2.jpg

Az ételek itt ízlettek nekünk a legjobban a szállodák közül,

Ha mégsem vagy valamelyik jó szálloda vendége és jó wellnesst akarsz, át kell menned a Galerius fürdőbe, ami egyébként a legkomolyabb wellness komplexum a környéken, és ami esőprogramnak is beválik.

galerius.jpg

És akkor meg is érkeztünk a gasztronómiai élményekhez. A legjobb étterem szerintünk szintén a Mala Garden a színvonalas nemzetközi konyhájával. És sajnos ez "az étterem" Siófokon, mert az igazán színvonalas helyek sorát nem tudjuk folytatni semmivel. De ha egy jó rántott húst, halászlevet vagy balatoni (halastavi) halételt szeretnél, akkor irány az Öreg Halász. Sült halat ehetsz még Széplakon Kremánéknál, A Sió halsütőben, vagy átruccanhatsz Halas Karcsihoz Zamárdiba. És itt van a balatoni lángosos toplisták abszolút győztese is: a Széplaki lángos büfében komoly összegért elkelt titkos recept alapján készül az áru.

Ha meguntad a strandolást, szívj egy kis friss oxigént a Víztorony oxigénbárban, miközben a torony elfordul a lábaidnál heverő város felett. Ha ennél aktívabb programra vágysz, irány a BambooSziget, ahol vízisíző és a wakeboardozó félistenné és félistennővé válhatsz, ha elég sok kört mész az ötszög alakú, 1 km-es kötélpályán.

Mi azt javasoljuk, keress egy tuti bázist Siófokon, de mozdulj ki néha, mert a város környékén is sok izgalmas hely van. A Zamárdi kalandparkot kár kihagyni, bár a két legnehezebb felnőttpálya teljesítése közben lehet, hogy az gondolod majd, hogy ez hülye ötlet volt, de utólag majd nagyon büszke leszel magadra, hogy végigcsináltad.

225109_491945450816782_1008478356_n.jpg

forrás: Zamárdi Kalandpark, Facebook

Balatonszemesen van az etalon, a Kistücsök étterem, Balatonszárszón pedig egy rendhagyó József Attila-kiállítást láthatsz. Poros műtárgyak és múltidéző berendezések helyett egy modern, hangulatfestő közeg vár odabent, ami többet mondd József Attila körülményeiről, a kor hangulatáról, a költő környezetéről, személyiségéről és démonairól, mint száz hagyományos múzeum.

ja_emlekhaz.JPG

Innen pedig mindössze 5 km-re találhatók a szóládi borospincék, és szintén Szóládról indulnak túraútvonalak Somogy megye legmagasabb pontjára, az Almann-tetőre, illetve a Kereki várhoz a csaknem érintetlen erdőkön keresztül.

01_201407121407_rew7821.jpg

Ti mit csináltok Siófokon és a környékén a legszívesebben? És mi az, amit kihagytunk?

Siófoki toplista - a legjobb helyek Tovább
Címkék:programok szólád hotel szállás étterem túra kirándulás nyaralás lángos wellness gasztró strand balatonszemes borkóstolás balatonszárszó zamárdi kalandpark wakeboard víztorony galerius vízisí halsütő Balaton Siófok József Attila Emlékház Kistücsök jókai villa öreg halász mala garden kremán halas karcsi széplaki lángos oxigénbár bamboo sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr707523602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása